Traduir/traducir/translate

divendres, 11 de gener del 2013

Un blog logopèdic força interessant


Aquest blog és molt interessant, per la gran quantitat de material i recursos que presenta, així com també pel contacte que té amb d'altres blogs logopèdics.

Heus ací l'enllaç: competència digital a l'aula de logopèdia

dimarts, 8 de gener del 2013

Guia TIC per a persones amb TEA


La qualitat de vida de la persona amb un Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i la de la seua família estarà influïda sempre per la possibilitat d'accedir a les intervencions i suports adequats, que s'adapten a les seues necessitats individuals, i que maximitzen les seues oportunitats d'aprenentatge, de desenvolupament personal, així com la seua inclusió social. 


Per això, la Confederació AUTISME ESPANYA com a representant de les persones amb TEA i les seues famílies a Espanya, va plantejar aquesta guia com un recurs de suport i d'intercanvi d'experiències en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Aquesta guia està dissenyada en un format accessible i de fàcil maneig perquè tant els professionals com les famílies que intervenen en el procés d'aprenentatge de les persones amb autisme, pugen conèixer els últims recursos disponibles en TIC.

Pensem que el desenvolupament d'habilitats de comunicació a través de l'ús de les TIC, possibilitarà l'aprenentatge i l'adquisició de competències per a la vida independent i la inclusió social de les persones amb TEA, repercutint positivament en la seua qualitat de vida.


A continuació podeu llegir un article  sobre aquest nou recurs que creiem que és d’allò més interessant i que està a l’abast de tothom. L’article està extret de la pàgina web :  http://autismodiario.org/


AUTISME ESPANYA posa en marxa la guia TIC per a persones amb TEA

El projecte ja està disponible per a la seua visualització online a través de la pàgina oficial de la Confederació i presenta un ampli catàleg de dispositius convenientment adaptats per al seu ús per persones amb autisme.


AUTISME ESPANYA aporta un nou element que, sens dubte, es convertirà en un dels favorits per part de qui agraden de relacionar el sempre interessant món de les noves tecnologies amb el seu vessant més social. Ja està disponible la guia TIC per a persones amb TEA, un complet catàleg online, desenvolupat per BJ Adaptaciones amb la participació activa de la Confederació en el qual es donen cita alguns dels dispositius més habituals per a l'ús i la implementació de les tecnologies de la comunicació en persones amb TEA.


La web, amb un impecable disseny, ofereix la possibilitat no només de conèixer els principals artilugis creats especialment per a gaudir de les noves tecnologies, ofereix la possibilitat de trobar-se amb vídeos didàctics on professionals expliquen el seu funcionament amb exemples clars, a més, podrem veure una descripció més pedagògica d’aquestos, o fins i tot descarregar-nos un document amb les seues prestacions i les seues característiques.

La guia TIC forma part del material didàctic amb el qual AUTISME ESPANYA compta per  promoure i desenvolupar l'ús de tecnologia entre les persones amb TEA i representa una ferma aposta per la integració per tal de millorar la qualitat de vida del nostre col·lectiu. Ja es pot consultar gratuïtament i començar a aprendre d'aquest projecte que veu la llum després d'un gran procés de desenvolupament.

* A l'efecte d'una visualització òptima, es recomana que es visualitze utilitzant com navegadors d’Internet Google Chrome o Mozilla Firefox, encara que també funciona en les versions més actualitzades d'Internet Explorer.

L'adreça:  www.guiatictea.org.